Vrouwen
Van Issum boos op KNWU
Algemeen
woensdag 28 november 2007

Hoofdorganisator Femmy van Issum van De Ronde van Drenthe is kwaad op de KNWU, alsdus RTV Drenthe.


De organisatie van De Ronde van Drenthe moet vanaf volgend jaar enkele duizenden euro's extra gaan betalen voor dopingcontroles. Dat heeft de KNWU besloten. Sinds het jaar 2000 werden de dopingcontroles voor nationale en internationale wedstrijden betaald uit een speciaal fonds, waaraan alle Nederlandse renners van jong tot oud aan meebetaalden en ook de organisatoren betaalden mee aan dit fonds. Maar nu het aantal dopingcontroles fors is uitgebreid is het fonds niet langer toereikend en heeft de wielerbond bestoten dat de organisaties van de INTERNATIONALE wedstrijden die in Nederland verreden worden, zelf maar voor de kosten op moeten draaien.

Ronde van Drenthe-organisator Femmy van Issum is het meer dan beu:

Item luisteren/kijken
 Femmy van Issum.mp3


 
Marianne Vos wielrenster van het jaar
Algemeen
dinsdag 27 november 2007

Marianne Vos werd in Den Bosch benoemd tot Wielrenster van het Jaar. Voor Vos, die afgelopen seizoen Europees Kampioene op de weg werd en een zilveren plak behaalde tijdens het Wereldkampioenschap in dezelfde discipline, is het de tweede keer op rij dat ze de Keetie van Oosten-Hage Trofee pakt. In de verkiezing won Vos het van Chantal Beltman, Daphny van den Brand, Willy Kanis en Adrie Visser.

 
Pavla Havlikova wint in Gieten
Veldrijden
zondag 25 november 2007

Image
Foto: Eppo Karsijns

De Tsjechisch Pavla Havlikova  heeft bij de vrouwen de SP van Gieten gewonnen. Mirjam Melchers wist netjes tweede te worden voor de Duitse Steffie Pohl .Mirjam Melchers, rijdend voor de Flexpoint maakte dit weekeinde haar rentree in het veld, nadat ze vorig jaar nog moest herstellen van een zware blessure. Na een tiende plek in Koksijde reed Melchers zichzelf in Gieten wel naar een podiumplaats.

 
Van den Brand wint WB Koksijde
Veldrijden
zaterdag 24 november 2007

Tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Belgische Koksijde heeft Europees Kampioene Daphny van der Brand de winst gepakt. Van den Brand bleek vooral sterker te zijn op de zandstukken die omhoog liepen. Katherine Compton werd tweede, die op het laatste moment nog wereldkampioene Maryline Salvetat wist in te halen.

Lees meer...
 
Peter Straver ploegleider bij Restore Cycling
Algemeen
vrijdag 23 november 2007
Voor het nieuwe wielerseizoen worden deze dagen de eerste trainingskampen gehouden om renners en rensters in een optimale conditie aan het nieuwe seizoen te laten beginnen. Na een jaartje van weinig of niets doen zal Peter Straver uit Berkel en Rodenrijs volgend seizoen werkzaam zijn bij de damesformatie van Restore Cycling uit Pijnacker. Straver gaat dit werk doen in samenspraak met Angela van Smoorenburg en manager Dennis van der Meiden.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 281 282 283 284 285 286 Volgende > Einde >>

Resultaten 2566 - 2574 van 2574

Zoeken op wielerland

Fietsvriendelijke Accommodaties

Volg ons op Twitter en Facebook


Twitter  Facebook

Toertocht Kalender

Kalender toertochten 2018

 

31 maart 2018 - Landgraaf

28 april 2018 - Breda

12 mei 2018 - Den Bosch

26 mei 2018 - Hoek van Holland

9 juni 2018 - Zeeland

16 juni 2018 - Apeldoorn

8 september 2018 - Alblasserwaard

22 september 2018 - Valkenburg

15 december 2018 - Snerttocht 

Wielerland Nieuwsbrief

Wil je de Wielerland Nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.

Wielervrienden Login