Fršnk Schleck opent permanente route AGR
Toerfietsen
ImageOud-winnaar van de Amstel Gold Race en wielergrootheid Fršnk Schleck heeft vandaag de permanente route van de Amstel Gold Race in Limburg geopend. De Amstel Gold Race krijgt hiermee een blijvende bewegwijzering in Limburg. Zo wordt het voor iedereen mogelijk om deze prachtige koers het hele jaar door te beleven. De feestelijke opening vond plaats bij de Amstel Gold Race Xperience in Valkenburg aan de Geul.
Lees meer...
 
Inschrijving Hel van het Mergelland Toertocht open
Toerfietsen
Op zondag 3 april 2011 zal voor de eerste keer de Toertocht Hel van het Mergelland worden georganiseerd. Deze toertocht wordt georganiseerd door de organisatie van de wedstrijd, Hel van het Mergelland, die op zaterdag 2 april zal worden verreden. Inschrijven voor de Hel van het Mergelland Toertocht is vanaf nu mogelijk!
Lees meer...
 
Inschrijving Toerversie AGR start 10 januari
Toerfietsen
ImageMaandag 10 januari om 20.00uur gaat de online inschrijfmodule voor de Toerversie Amstel Gold Race 2011 open. Afgelopen editie was en een ware run om ťťn van de 12.000 deelnamebewijzen te bemachtigen. Binnen 40 minuten had de organisatie de maximum inschrijvingslimiet bereikt. De organisatie heeft voor aankomende editie enige wijzigingen aangebracht in de inschrijfmodule.
Lees meer...
 
Acht toerfietsers dood na aanrijding in ItaliŽ
Toerfietsen
ImageIn CalabriŽ (Zuid-ItaliŽ) zijn acht toerfietsers overleden nadat ze zijn aangereden door een inhalende auto die met hoge snelheid op hen inreed. Twee andere fietsers liggen zwaargewond in het ziekenhuis. De bestuurder van de auto, een man van Marrokaanse afkomst, is gearresteerd. Het ongeval gebeurde op een provinciale weg nabij het dorpje Sant'Eufemia di Lametia Terme in de provincie Catanzaro.
Lees meer...
 
Airbagkraag vervanger valhelm? (+ video)
Toerfietsen
ImageTwee Zweedse studenten hebben een airbagkraag voor fietsers ontwikkeld die het dragen van fietshelmen mogelijk overbodig maakt. De kraag blaast zich binnen 0,1 seconden op tot een stootvaste nylon helm. Sensoren in de vorm van een snelheids- en een gyrometer activeren een gasgenerator om de airbag op te blazen als de fietser onverwachte bewegingen maakt. De airbag is aan en uit te zetten.
Lees meer...
 
Foto's Vacansoleil4Challenge Scheveningen online
Toerfietsen
ImageOnder nazomerse omstandigheden hebben ruim 1000 toerfietsers deel genomen aan de eerste toertocht van de Vacansoleil4Challenge die vanaf de boulevard van Scheveningen van start ging. In de duinen bij de Wassenaarse Slag zijn van alle deelnemers foto's gemaakt. Op 2 april 2011 is de tweede toertocht van de Vacansoleil4Challenge en zal starten op het Circuit van Zandvoort waar ook de mogelijkheid is om een tijdrit te rijden waar een {jomcomment lock}
Lees meer...
 
Ook Shimano ondersteunt Vacansoleil4Challenge
Toerfietsen
ImageWielerland.nl is met Shimano overeengekomen dat ze de vijf toertochten van de Vacansoleil4Challenge zullen gaan ondersteunen. Shimano zal onder andere technische support geven bij de start en op twee lokaties verdeeld over de routes. Reparaties worden gratis uitgevoerd, echter zal Shimano voor  gebruikt materiaal een vrijwillige bijdrage vragen die ten gunste komt van de Clinic Clowns
 
Steven Rooks organiseert fietsclinic in ItaliŽ
Toerfietsen
ImageDit voorjaar heeft oud-prof Steven Rooks een nieuwe ontdekking voor een fietsvakantie opgedaan in het Italiaanse "Le Marche". Vanuit Country House Ca'Palazzo heeft hij de omgeving verkend. Ca'palazzo ligt tussen Pergola en Cagli in Le Marche Italie. Deze twee plaatsen waren start- en finishplaats van de koninginnerit van de Giro op 25 mei 2009.
Lees meer...
 
Monstertocht Valthe-Groningen-Valthe
Toerfietsen
ImageOp 22 augustus aanstaande wordt vanuit Valthe een heuse Monstertoertocht georganiseerd genaamd "Valthe-Groningen-Valthe". De afstand van deze toertocht 150 kilometer; derhalve dus echt een tocht voor de echte mannen en vrouwen! Op speciaal verzoek hebben we er inmiddels ook een alternatieve afstand van 95 kilometer aan toegevoegd. De opbrengst van de tocht gaat naar het KWF. 50% gaat hier naar toe via Alpe 'd
Lees meer...
 
Peter Winnen Classic voor het goede doel
Toerfietsen
ImageDe 3e editie van de Peter Winnen Classic wordt op zaterdag 21 augustus verreden vanuit het geboortedorp van Peter, het Noord-Limburgse Ysselsteyn. De toertocht kent twee afstanden, 75 en 140 kilometer over verkeersluwe parkoersen. Het lange parkoers voert de deelnemers ook over de heuvels van het Duitse Reichswald. Uiteraard zullen opnieuw verschillende prominenten aanwezig zijn en zullen
Lees meer...
 
Karsten Kroon Classic uitgesteld
Toerfietsen
ImageDe organisatie van de Karsten Kroon Classic heeft besloten de toertocht een jaar uit te stellen. Hiertoe heeft men besloten omdat er te weinig aanmeldingen waren. Ook denkt men dat de datum (in de zomervakantie) in het nadeel heeft gewerkt. Daarom gaat men op zoek naar een nieuwe plek op de kalender. Het blijft de bedoeling dat de Drentse prof (BMC Racing Team) mee gaat rijden.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 45 - 55 van 81

Fietsvriendelijke Accommodaties

Volg ons op Twitter en Facebook


Twitter  Facebook

Toertocht Kalender

Kalender toertochten 2018

 

31 maart 2018 - Landgraaf

28 april 2018 - Breda

12 mei 2018 - Den Bosch

26 mei 2018 - Hoek van Holland

9 juni 2018 - Zeeland

16 juni 2018 - Apeldoorn

8 september 2018 - Alblasserwaard

22 september 2018 - Valkenburg

15 december 2018 - Snerttocht 

Wielerland Nieuwsbrief

Wil je de Wielerland Nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.