Kay Welten wint Kippersluis Veldrit in Hilversum
Nieuwelingen - Veldrijden
zaterdag 24 november 2007

Image

Door in de eindsprint Danny van Poppel te verslaan is Kay Welten winnaar geworden van de 6e nationale Kippersluis Veldrit in Hilversum. Derde werd Dennis Stultiens die op zijn beurt de eindsprint won van Wilco van Beusekom.

 


Er stonden 32 renners aan de start. Hilversum staat bekend om hun snelle parcours en dat was vandaag niet anders. Vanaf de start was het Dennis Stultiens die samen met Danny van Poppel, Kay Welten, Douwe Verberne, Erwin Broers en Mike Boer het leidende zestal vormde. Ook Dylan Groenewegen was rap weg. Wilco van Beusekom en Oscar Riesenbeek moesten samen met Fabian Ammerlaan en Jaap de Man flink in de achtervolging. Dat viel niet mee in het begin, door het hoge tempo. Omdat de koplopers ook elkaar goed in de gaten hield, viel het tempo halverwege wat weg. Hierdoor konden Wilco van Beusekom en later ook Twan Brusselmans aardig aansluiting vinden. Bij het ingaan van de laatste ronde was er een kopgroep van 6 renners: Danny van Poppel, Dennis Stultiens, Kay Welten, Wilco van Beusekom, Erwin Broers en Douwe Verberne. Vlak daarachter reed Twan Brusselmans die alles probeerde om aansluiting te vinden. Danny van Poppel probeerde nog weg te komen maar kreeg géén toestemming van Kay Welten. De anderen moesten in de achtervolging. Kay Welten won de sprint van Danny van Poppel. Hij kwam met een vijftal meters voorsprong over de finish. Vlak achter dit tweetal was het een spannende eindsprint om de derde plaats. Dennis Stultiens won dit duel met een wiellengte voorsprong van Wilco van Beusekom. De vijfde plek was voor de moegestreden Douwe Verberne en Twan Brusselmans werd knap zesde, vlak voor Erwin Broers.

Er staat een goede organisatie in Hilversum. In het bos tegenover de voormalige Annahoeve is het altijd gezellig.
Onderdeel daarvan is de vertrouwde speakerstem van Hans van den Hengel. Hij ziet vanuit de verte al de renners en kent ze bij naam. Daarnaast somt hij moeiteloos hun recente resultaten op. Getooid met zijn diverse kleuren markeerstiften noteert hij alle kenmerken van de renners; kleur fiets, helm en shirt is daarbij belangrijk.
En: eerlijk is eerlijk, ze hebben de lekkerste ERWTENSOEP van het veldrijcircuit! Rijkelijk gevuld met heerlijke rookworst en lekker gekruid. Alleen daarom al is een ritje naar Hilversum elk jaar de moeite waard.

 
< Vorige   Volgende >

Zoeken op wielerland

Fietsvriendelijke Accommodaties

Volg ons op Twitter en Facebook


Twitter  Facebook

Toertocht Kalender

Kalender toertochten 2018

 

31 maart 2018 - Landgraaf

28 april 2018 - Breda

12 mei 2018 - Den Bosch

26 mei 2018 - Hoek van Holland

9 juni 2018 - Zeeland

16 juni 2018 - Apeldoorn

8 september 2018 - Alblasserwaard

22 september 2018 - Valkenburg

15 december 2018 - Snerttocht 

Wielerland Nieuwsbrief

Wil je de Wielerland Nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.

Wielervrienden Login

Brasserie de Rotterdammer

Statistieken

Nieuwe leden per:
26-04-2018 05:32:54
   
afgelopen 24 uur 0
afgelopen 7 dagen 32681
afgelopen 30 dagen
   
totaal aantal leden

 
Volgende update:
26-04-2018 17:32:54