Wielerbaan Zesdaagse Zuidlaren wordt goed ingereden!
Elite/Beloften - Baan
donderdag 06 december 2007

Foto: Eppo Karsijns

 Aan de vooravond van de Dagblad van het Noorden Zesdaagse zijn er iedere avond volop activiteiten in de Prins Bernhard Hoeve in Zuidlaren. Deelnemers aan diverse baan- wielerclinics, maar ook wielerverenigingen uit het Noorden maken gretig gebruik van de baan. Voor velen een eerste kennismaking met het rijden op het hout. Geen gemakkelijke opgave op een baan van 180 meter met een hellingspercentage van 51 %

De wielerbaan ligt er, de ‘huisjes van de renners staan er” de verlichting brand en het geluid klinkt. De cateraar is bezig met de inrichting van het middenterrein en het Vip restaurant. Het podium voor de artiesten, die met name op vrijdagavond en zaterdagavond optreden in de entertainmenthal wordt gebouwd; Kortom Zuidlaren maakt zich op voor een wereldevenement.

Het enthousiasme van de rijders klinkt ook door naar de mensen die zich nog niet aan hadden gemeld. Ook nu nog ontvangt de organisatie aanmeldingen van verenigingen die graag op de baan willen trainen. Waar mogelijk worden de trainingen nog ingepland, maar vol=vol. Niet alleen de toeloop op de clinics cq trainingsmogelijkheden neemt toe, ook nieuwe sponsors melden zich spontaan. Kortom de Zesdaagse van het Noorden begint steeds meer te ´leven´ en tot verbeelding te spreken.

 Volgende week start het door de EuroChamp Foundation georganiseerde scholenproject. Kinderen van het basisonderwijs en voorgezet onderwijs in de regio Noord Drenthe nemen massaal deel aan dit project. Naast een kennismaking met het (baan)wielrennen vertelt ex- Paralympisch kampioen baanwielrennen Jan Mulder over zijn ervaringen als visueel gehandicapte topsporter. Een enthousiasmerend verhaal doorspekt met leuke en interessante anekdotes. In een sportrolstoel activiteiten uitvoeren is de manier om de kinderen te laten ervaren hoe het is om met een lichamelijke beperking te sporten. De conclusie die zij ongetwijfeld zullen trekken is dat je met een handicap meer kunt dan je denkt.

 
< Vorige   Volgende >

Zoeken op wielerland

Fietsvriendelijke Accommodaties

Volg ons op Twitter en Facebook


Twitter  Facebook

Toertocht Kalender

Kalender toertochten 2018

 

31 maart 2018 - Landgraaf

28 april 2018 - Breda

12 mei 2018 - Den Bosch

26 mei 2018 - Hoek van Holland

9 juni 2018 - Zeeland

16 juni 2018 - Apeldoorn

8 september 2018 - Alblasserwaard

22 september 2018 - Valkenburg

15 december 2018 - Snerttocht 

Wielerland Nieuwsbrief

Wil je de Wielerland Nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.

Wielervrienden Login

Brasserie de Rotterdammer

Statistieken

Nieuwe leden per:
26-04-2018 05:33:52
   
afgelopen 24 uur 0
afgelopen 7 dagen 32681
afgelopen 30 dagen
   
totaal aantal leden

 
Volgende update:
26-04-2018 17:33:52