WK Strandrace niet onder de vlag van KNWU
vrijdag 02 oktober 2015
ImageWielrenners en rensters die een licentie hebben bij de KNWU en willen deelnemen aan de WK Strandrace, hangt een schorsing van een maand en een boete van 50 of 100 Zwitserse Frank boven het hoofd, zo heeft de bond vandaag bekend gemaakt.

"De KNWU heeft waardering voor het enthousiasme en de energie waarmee het MTB strandrace evenement op de Brouwersdam wordt opgepakt. Echter is dit evenement onder geen enkel beding een officieel WK, want het is niet door de UCI erkend. Daarnaast is het evenement niet aangemeld bij de KNWU wat een voorwaarde is voor licentiehouders om deel te kunnen nemen. Hierover staat in de UCI reglementen het volgende vermeld: Een houder van een licentie mag niet deelnemen aan een wedstrijd die niet is ingeschreven op een nationale, continentale of internationale kalender of die niet erkend wordt door een nationale of een continentale federatie of de UCI."

Mocht men alsnog deelnemen aan de wedstrijd, dan dreigt de KNWU met een schorsing en zelfs een boete, zo legt het uit op haar eigen site. "De KNWU wil haar licentiehouders, die voornemens zijn te gaan deelnemen op de Brouwersdam, waarschuwen omdat deelname consequenties tot gevolg kunnen hebben. Bij het overtreden van artikel 1.2.019, zal de licentiehouder gestraft worden met een schorsing van een maand en een boete van 50 tot 100 Zwitserse Fr."
 
< Vorige   Volgende >

Zoeken op wielerland

Fietsvriendelijke Accommodaties

Volg ons op Twitter en Facebook


Twitter  Facebook

Toertocht Kalender

Kalender toertochten 2018

 

31 maart 2018 - Landgraaf

28 april 2018 - Breda

12 mei 2018 - Den Bosch

26 mei 2018 - Hoek van Holland

9 juni 2018 - Zeeland

16 juni 2018 - Apeldoorn

8 september 2018 - Alblasserwaard

22 september 2018 - Valkenburg

15 december 2018 - Snerttocht 

Wielerland Nieuwsbrief

Wil je de Wielerland Nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.

Wielervrienden Login