Jan Willem Welter NK op de Baan

Image
Foto: www.kvhfoto.nl

Jan-Willem Welter is donderdag in Alkmaar Nederlands Kampioen geworden op de baan. De Loosdrechter wist alle onderdelen van het omnium te winnen en was daarmee de onbetwiste winnaar. Andre Looij werd tweede. Silvie Haakman was het beste meisje en was tevens goed voor een derde plaats.

 

Alle uitslagen kunnen jullie hier vinden

 
Teunissen maakt einde aan zegereeks van der Heijden

Mike Teunissen uit het Limburgse Ysselstein heeft zijn tweede seizoensoverwinning binnegehaald. Na Woerden wist Teunissen ook in Reusel de winst te pakken. Mike Teunissen maakte hiermee een eind aan de zegereeks van Michiel van der Heijden, die al zeven wedstrijden achter elkaar ongeslagen was. Kay Welten werd derde.

Lees meer...
 
Parcoursverkenning NK veldrijden jeugd
Op donderdag 27 december is er de mogelijkheid om onder leiding van Albert Ketelaars (de KNWU vrijwilliger van het jaar) het parcours van het NK veldrijden voor de jeugd in Eerde te verkennen. De verkenning start om 13.00 uur vanaf gemeenschapshuis de Brink in het centrum van Eerde. Hier is de mogelijkheid om te parkeren. Het parcours heeft nog een kleine wijziging ondergaan. Het actuele parcours is te vinden in de rubriek Parcours op de speciale NK website van WV Schijndel
 
Inschrijving 14e GP Montferland Nieuweling meisjes

Als gevolg van een technische onvolkomenheid is het voor de categorie Nieuweling Meisjes niet mogelijk geweest on via de KNWU-website digitaal in te schrijven voor de 14e GP Montferland.

Rensters kunnen zich alsnog inschrijven door een email te sturen naar de organisatie: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

 

 
David van der Poel wint in Essen
De zoon van Adrie Van Der Poel heeft na Zwijndrecht zijn tweede zege van het seizoen te pakken. Op het snelle parcours ging Belg Jelle Cant het snelst van start. In zijn spoor gevolgd door David Van Der Poel, Mike Teunissen en Jeroen Meijers.
Nog voor het einde van die eerste ronde nam Van Der Poel het commando over en trok nog eens stevig door.
Meteen had hij een kloofje op de overige drie van de kopgroep, en dit was het sein om er alleen voor te gaan.
Teuinissen en Cant boden nog wel enig weerwerk maar moesten zich finaal toch neerleggen bij de heerschappij van de Kalmthoutenaar. Voor de tweede plaats werd nog gespurt, waarin Mike Teunissen het aan het langste eind trok voor Cant.
 
Eerste seizoensoverwinning voor Jos Bogaerts

Na een tweede plaats afgelopen zaterdag in Amersfoort en twee 3e plaatsen in resp. Veldhoven en Hilversum is het de 46-jarige Jos Bogaerts in Boxtel gelukt om zijn zijn eerste seizoensoverwinning binnen te halen bij de Masters. Ton van Korven werd tweede voor jan de Vries die derde werd.

Bij de amateurs was de winst net als zaterdag voor Freek de Jong die hiermee alweer zijn 6e seizoensoverwinning binennhaalde. Edwin raats werd net als gisteren tweede, Leon Brouwer uit Rotterdam derde. Een bekende plaats voor Brouwer omdat hij dit seizoen al vijf keer eerder het derde treetje mocht beklimmen

 

Lees meer...
 
Gebroken arm voor Pjotr van Beek

Pjotr van Beek, Nederlands Kampioen cat. VI veldrijden, heeft tijdens de training afgelopen dinsdag zijn arm gebroken. De armbreuk lijkt niet te ernstig waardoor het gips er waarschijnlijk op 21 december weer af mag.Pjotr hoopt begin januari zijn trainingen te hervatten en toch nog te kunne starten tijdens het NK veldrijden voor de jeugd op 19 januari in Veghel-Eerde.

 
Wielerbaan Zesdaagse Zuidlaren wordt goed ingereden!

Foto: Eppo Karsijns

 Aan de vooravond van de Dagblad van het Noorden Zesdaagse zijn er iedere avond volop activiteiten in de Prins Bernhard Hoeve in Zuidlaren. Deelnemers aan diverse baan- wielerclinics, maar ook wielerverenigingen uit het Noorden maken gretig gebruik van de baan. Voor velen een eerste kennismaking met het rijden op het hout. Geen gemakkelijke opgave op een baan van 180 meter met een hellingspercentage van 51 %

Lees meer...
 
Scholenproject Zesdaagse Zuidlaren

 Ruim 800 kinderen hebben zich aangemeld voor het scholenproject dat de EuroChamp Foundation tijdens de Dagblad van het Noorden Zesdaagse in de Prins Bernhard Hoeve in Zuidlaren organiseert. Van deze ruim 800 kinderen komen ruim 500 kinderen van scholen uit de gemeente Tynaarlo. Dit unieke project biedt leerlingen van zowel de basisscholen als scholen in het voorgezet onderwijs de mogelijkheid om kennis te maken met het (baan)wielrennen en de gehandicaptensport.

 
Geslaagde try-out Nederlandse Kampioenschappen Veldrijden
Wielervereniging Breda-Knooppunt kan terug zien op een geslaagde try-out voor het Nederlands Kampioenschap Veldrijden voor jeugd in 2009. Het jaar waarin de club haar vijftig jarig jubileum viert. Zaterdag jongst leden organiseerde de wielervereniging een Jeugd Selectie Wedstrijd veldrijden voor jeugd op haar wielerparkoers aan de Terheijdenseweg te Breda.
Lees meer...
 
Kay Welten wint Kippersluis Veldrit in Hilversum

Image

Door in de eindsprint Danny van Poppel te verslaan is Kay Welten winnaar geworden van de 6e nationale Kippersluis Veldrit in Hilversum. Derde werd Dennis Stultiens die op zijn beurt de eindsprint won van Wilco van Beusekom.

Lees meer...
 
OWC kan rekenen op hulp gemeente
De gemeente Oldenzaal ondersteunt het NK jeugdwielrennen dat voor 2008 is toegewezen aan de Oldenzaalse Wielerclub (OWC). Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om een subsidie van 2500 euro beschikbaar te stellen.
Lees meer...
 
Mathieu van der Poel wint zowel op zaterdag als op zondag !
Zaterdag en zondag hebben bijna 500 jeugdige wielrennertjes felle strijd geleverd om de ereprijzen van de MINI GP Adrie van der Poel.

Zaterdag was het een wedstrijd voor de nationale jeugdselectie. Vanuit heel Nederland waren er rennertjes richting de Volksabdij gekomen om te strijden om de fel begeerde punten voor een startplaats voor het Nederlands Kampioenschap. Verdeeld over 7 categorieën kwamen meer dan 200 rennertjes aan de start. Zij kregen een droog en goed bereidbaar parcours onder de wielen. Een parcours wat met grote zorg door de oud-wereldkampioen Adrie van der Poel was uitgezet.

Ook zondag waren de weergoden de organisatie goed gezind. Onder een stralende zon kwamen ruim 200 deelnemertjes voor de West Brabantse Veldrit Competitie naar de Volksabdij. In alle categorieën gaven de crossertjes het beste van zichzelf. In alle categorieën werd er felle strijd geleverd tussen de Nederlandse en Belgische deelnemertjes.
Lees meer...
 
AdriŽnne Snijder naar Flexpoint
De Kollumse wielrenster Adriënne Snijder zal in 2008 gaan rijden voor de Flexpointformatie. Vorige maand werd ook al de Zwolse ex-juniore Jacobien Kanis en Nederlands Kampioene bij de junior-vrouwen Elise van hage gecontracteerd.  Adriënne Snijder staat bekend om haar goede eindsprint. In 2007 won Adriënne Snijder o.a drie etappes in de Internationale Jeugdtour Assen en de Omloop van Stadshagen. De ploeg van Jean-Paul van Poppel is zo goed als kompleet.
 
Voorlopig parcours NK Veldrijden bekend

De parcoursbouwers van WV Schijndel zijn weer druk aan het werk geweest om met een mooi parcours voor de dag te komen. En omdat er voor een veldrit voor de jeugd niet één maar drie parcoursen nodig zijn hebben de heren extra hun best gedaan. Het parcours dient natuurlijk nog door de mensen van KNWU gekeurd te worden maar in de rubriek Parcours kun je alvast zien wat jullie te wachten staat op 19 januari

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 681 682 683 Volgende > Einde >>

Resultaten 23871 - 23890 van 23890

Zoeken op wielerland

Fietsvriendelijke Accommodaties

Volg ons op Twitter en Facebook


Twitter  Facebook

Toertocht Kalender

Kalender toertochten 2018

 

31 maart 2018 - Landgraaf

28 april 2018 - Breda

12 mei 2018 - Den Bosch

26 mei 2018 - Hoek van Holland

9 juni 2018 - Zeeland

16 juni 2018 - Apeldoorn

8 september 2018 - Alblasserwaard

22 september 2018 - Valkenburg

15 december 2018 - Snerttocht 

Wielerland Nieuwsbrief

Wil je de Wielerland Nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.

Wielervrienden Login

Brasserie de Rotterdammer

Statistieken

Nieuwe leden per:
25-04-2018 18:23:32
   
afgelopen 24 uur 0
afgelopen 7 dagen 32681
afgelopen 30 dagen
   
totaal aantal leden

 
Volgende update:
26-04-2018 06:23:32