Giant: een gigant in fietsenland!

 

Giant Manufacturing Co Ltd is een Taiwanese fietsfabrikant die zich presenteert als 's werelds grootste fietsfabrikant. Dit feit is moeilijk meetbaar maar zomaar eens de waarheid kunnen zijn. Giant heeft productiefaciliteiten in Taiwan, Nederland en in China. De Nederlandse fietsenfabriek staat in Lelystad, een groot gedeelte van de Nederlandse markt wordt hier geproduceerd.

 

Een stukje geschiedenis over Giant

 

Giant is opgericht in 1972 in de stad Dajia (Taiwan). Eerst maakt Gaint uitsluitend fietsen voor andere fabrikanten die ook verkocht werden onder andere merknamen, als een private label. Pas in 1986 ging Giant fietsen onder zijn eigen merknaam maken, ze wilden een mountainbike produceren die concurrerend was in de snel groeiende  200+ prijsklasse. Vandaag de dag heeft Giant verkoopkantoren in meer dan 50 landen, en de fietsen worden verkocht in meer dan 10.000 winkels. In 2007 betrof de verkoop 5 miljoen fietsen en werd er $ 820 miljoen USD wereldwijd omgezet.

Tegenwoordig catagoriseerd Giant zijn fietsen in 7 groepen:

 

Road - De groep bestaat uit professionele racefietsen

Mountain - Tot deze groep behoren de populaire mountainbikes van Giant

Comfort - Deze groep bestaat uit de zogenaamde vrijetijdsfietsen en citybikes

Mode - Deze groep bestaat uit fietsen voor jonge tieners

Indoor Cycling - Deze groep bestaat uit indoor fitness fietsen

Family Cycling -  Fietsen voor de allerkleinsten

Speciality - De modellen Halfway en Clip behoren tot deze groep

Waar kunt u al dit moois kopen

 

Dat gaat heel gemakkelijk, namelijk via internet! U surft naar bikester.nl en daar vindt u een hele range van Giant fietsen. Met een paar muisklikken kunt u uw favoriete Giant fiets laten thuisbezorgen. Het deskundige personeel van Bikester heeft de fiets al helemaal klaargemaakt zodat u alleen maar de trappers hoeft te bevestigen en het stuur hoeft recht te zetten! Gemak dient de mens!